Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

SEB höjer Unibet till 380 kr (350) efter rapport

By   /  August 7, 2014  /  No Comments

    Print       Email

SEB Equities höjer riktkursen för Unibet till 380 kronor från tidigare 350 kronor, till följd av onsdagens kvartalsrapport. Rekommendationen köp upprepas.

Unibets kvartalsrapport är övertygande och den bekräftar SEB:s syn på aktien som bankens förstahandsval bland spelbolagen.

I årets andra kvartal ökar Unibet intäkterna med 33 procent (i lokal valuta) jämfört med motsvarande period i fjol till 77,1 miljoner brittiska pund, utfallet är 12 procent högre än SEB:s prognos och 13 procent bättre än konsensus.

Andra kvartalets justerade rörelseresultat före avskrivningar uppgår till 16,2 miljoner pund, 35 procent högre än andra kvartalet förra året, 10 procent över bankens prognos och 9 procent bättre än analytikernas snittestimat. Även viktiga nyckeltal som antal aktiva kunder och andel spel via mobiltelefoner bådar gott för framtiden.

Mobilt spelande utgör 32 procent av intäkterna och 29 procent av intäkterna kommer från marknader som är reglerade. Bolaget uppger också att tredje kvartalet börjat bra, vilket indikerar att fotbolls-VM gav en positiv effekt.

”Vi kommer sannolikt att höja våra prognoser för vinst per aktie med 2-5 procent efter rapporten. Unibet rankas Köp”, skriver SEB.

    Print       Email
  • Published: 7 years ago on August 7, 2014
  • By:
  • Last Modified: October 2, 2014 @ 4:16 pm
  • Filed Under: Analyser