Loading...
You are here:  Home  >  Mr Green  >  Current Article

Speljuniorerna stiger på börsen inför rapporter

By   /  August 5, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Börsens speljuniorer Mr Green och Kambi stiger kraftigt på en annars svagt stigande börs. Vid börsens stängning hade Mr Green klättrat drygt 7% och Kambi 9.5%. Kambi släpper sin kvartalsrapport imorgon för det första kvartalet, vilket blir bolagets debut som börsbolag på First North. Den 15 augusti öppnar Mr Green sin böcker för andra kvartalet.

Kambi handlas på ATH runt 45 kronor och har haft en stark utveckling sedan bolagets delades ut till Unibets aktieägare i början av juni. I samband med utdelning uppskattade Unibets Kambis värde till drygt 22 kronor, och kursen i Unibet föll motsvarande 24 kronor om man justerar för kontantutdelning som skedde samtidigt. Utdelningen av Kambi har än så länge visat sig vara ett aktieägarvänligt initiativ från Unibets sida, men bäst att avvakta bolagets utveckling under 2014 innan ett avgörande fälls.

Mr Green noterades för drygt ett år sedan och har haft en volatil utveckling. Aktien handlades initialt runt 25 kronor, för att sedan under hösten avancera till 55 kronor inför bolagets Q3-rapport. Rapporten föll inte investerarna i smaken och blev början på en mycket svag utveckling för bolagets aktiekurs vilket skedde samtidigt som insiders avyttrade aktier i bolaget. I november fortsatte nedgången och i december bottnade aktien ut runt 30 kronor. I januari fick bolaget en ny VD i Bo Wänghammar samtidigt som Redeye tog upp bevakning av Mr Green med riktkurs 52 kronor och Stockpicker rekommenderade aktien, vilket initialt resulterade i en kraftig uppgång för aktien.

Rapporten för Q4 2013 var en riktigt nitlott, och aktien handlades ned 10% på morgonen och handlades perioden därefter kring 35 kronor. Under senvåren fortsatte grundarna att sälja aktier antingen på marknaden eller inom styrelsen. Bolaget släppte en övertygande rapport för Q1 2014 vilket imponerande på Redeye som höjde riktkursen marginellt till 54 kronor och upprepade köp.

Efter ytterligare insiderförsäljningar och förvärv av intressebolag kan bolaget lägga bakom sig ett händelserikt och volatilt första år som publikt bolag. Bolaget torde idag ha både nöjda och mindre nöjda aktieägare, beroende på när man klickade på köpknappen.

    Print       Email