Loading...
You are here:  Home  >  Unibet  >  Current Article

Höga förväntningar på Unibets Q2

By   /  July 31, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Unibet har mycket att leva upp till enligt en analytikerprognos som Inquiry Financial sammanställt inför stundande Q2-rapport som släpps den 6 augusti. Rapporten är den första efter avknoppningen av Kambi vilket kan skapa överraskningar åt båda hållen. Det är oklart huruvida det är mer lönsamt för Unibet att köpa sin Sportbok av Kambi, eller om lönsamhetens frukter tillfaller Kambis. Analytikerna verkar luta åt det förstnämnda, alltså att aktieägarna i Unibet har fördel av att Sportboken numera drivs av Kambi.

1212

Spelbolaget Unibet väntas rapportera ett resultat före skatt om 10,9 miljoner brittiska pund för det andra kvartalet 2014, enligt ett snitt av totalt 7 analytikers estimat. Det skulle i så fall vara en ökning med hela 51 procent från samma period i fjol, men en försämring från det första kvartalets 16,5 miljoner.

“Unibet är bäst i klassen. Estimaten för vinst per aktie lämnas oförändrade men den nya rapportstrukturen påverkar positivt. Vi förväntar oss en solid rapport för det andra kvartalet”, skrev SEB i en analys i mitten av juli.

SEB höjde i samband med analysen sin rekommendation till köp, från behåll, och det har också Carnegie gjort den 22 juli.

Efter förra rapporten har Unibet hunnit knoppa av Kambi. Unibet publicerade omräknade kvartalstabeller av resultatet, inklusive per marknad och per produkter den 10 juli.

“Även om inte alla data finns tillgängliga på proformabasis (särskilt capex) leder avknoppningen av Kambi sannolikt till höjda resultatprognoser då enheten verkar ha varit mer förlustbringande på extern försäljning än sin vinstmarginal på försäljning till Unibet”, skriver Handelsbanken i en analys.

Handelsbanken noterar också att kostnaderna kan komma in högre än väntat i andra kvartalet givet avknoppningen av Kambi samt att Unibet var en av huvudsponsorerna till TV-rättigheterna för FIFA fotbolls-VM.

Men fotbolls-VM kan även ha bjudit på positiva överraskningar. Konkurrenten Betsson uppgav till exempel att VM överträffade bolagets förväntningar totalt sett gällande vadslagningsaffären.

Av analytikerna i enkäten har fyra stycken rekommendationen köp för aktien. En analytiker säger övervikt, en behåll, och en anser undervikt passa bäst.

 

 

 

    Print       Email
  • Published: 6 years ago on July 31, 2014
  • By:
  • Last Modified: July 31, 2014 @ 2:29 pm
  • Filed Under: Unibet
  • Tagged With: