Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

“Imponerande utveckling för Net Entertainment” – HSB

By   /  July 16, 2014  /  No Comments

    Print       Email

“Imponerande utveckling för Net Entertainment”

Net Entertainment (Net Ent) rapporterade för det andra kvartalet den 11 juli. Intäkterna ökade med 38 procent jämfört med samma kvartal föregående år, vilket var 9 procent högre än Handelsbankens prognos. Rörelsemarginalen var oförändrad i linje med Handelsbankens prognos, men högre än marknadens förväntningar. Den rekordstarka omsättningen förklaras till viss del av fler setup-avgifter än vanligt och en gynnsam valutautveckling. Därtill fick inte Fotbolls-VM någon negativ effekt på casinospel, vilket var lite förvånande.

Det skriver Handelsbanken i en analys.

Bolaget har en betydande del av kostnaderna i SEK, medan intäkterna huvudsakligen är i EUR, men också i GBP och USD. Till följd av detta kommenterade bolagsledningen att de kan överträffa guidningen om oförändrad rörelsemarginal 2014 jämfört med 2013. Effekterna av de positiva valutaeffekterna får än större effekt på 2015.

“Vi höjer våra vinstprognoser med 8 respektive 4 procent för 2014-15 (vi höjde nyligen prognoserna för 2015 ansenligt)”, skriver Handelsbanken.

Net Ent har haft en imponerande utveckling på Stockholmsbörsen (+30 procent i år) men mot bakgrund av den starka tillväxten ser Handelsbanken fortsatt potential i aktien. Bolaget växer kraftigt på en konjunkturstabil och växande marknad. Därtill är vinsttillväxten hög. Detta motiverar en högre värdering. Handelsbanken upprepar rekommendationen öka.

Källa: Handelsbanken

    Print       Email
  • Published: 7 years ago on July 16, 2014
  • By:
  • Last Modified: August 26, 2014 @ 10:41 am
  • Filed Under: Analyser