Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

EU presenterar riktlinjer för spelmarknaden på måndag

By   /  July 9, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Idag skulle EU-kommissionen presentera gemensamma riktlinjer för spelbranschen i Europa, men försenade översättningar av det slutgiltiga dokumentet medför att publiceringen skjuts upp till måndag. Kommissionen avser inte föreslå gemensam EU-lag för spel, men att alla EU-länder tillämpbar vissa gemensamma principer vad avser exempelvis skydd av minderårig, marknadsföring, spelberoende och uppgjorda matcher. Eftersom det inte handlar om lagstiftning, utan rekommendationer, kan eventuella nya regelkrav dra ut på tiden och blir mer eller mindre verkningskraftiga. Huruvida exempelvis Malta, där majoriteten av de svenska spelbolagen är licensierade,  kommer att implementera de nya direktiven i sin nationella lagstiftning återstår att se, men är ett teoretiskt sätt för EU kommissionen att göra lag av sina rekommendationer.

EUs syn på Sverige, att spelmonopolet strider mot europeisk lag, kvarstår och Sverige hotas alltjämt med att dras inför EU-domstolen.

Läs hela artikeln.

    Print       Email
  • Published: 7 years ago on July 9, 2014
  • By:
  • Last Modified: July 9, 2014 @ 10:50 am
  • Filed Under: Nyheter