Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

Per Hamberg säljer 750 000 aktier i Betsson

By   /  June 10, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Per Hamberg, grundare, storägare och tidigare styrelseledamot i Betsson, har sålt sina kvarvarande B-aktier i Betsson. Detta sker ganska exakt ett år efter att Hamberg avyttrade 1 miljon aktier i både Betsson och Net Entertainment. I samband med den transaktionen förband sig Hamberg att inte avyttra några aktier inom 12 månader, en lock-up som alltså precis passerat.  Efter transaktionen innehar Hamberg med familj 1.7 miljoner A-aktier. Köpare av aktierna är fonder inom Robur, Handelsbanken och Carnegie.

Aktierna mäklades till kursen 220 kronor, några kronor under måndagens stängningskurs. Aktien visar trots transaktionen styrka på en stillastående börs, och noteras till 227 på eftermiddagen.

Från Nyhetsbyrån Direkt

SPELVIKT PORTFÖLJ, SKATT BAKOM STORÄGARES FÖRSÄLJNING (Direkt)

2014-06-10 12:37

STOCKHOLM (Direkt) Betssons storägare Per Hamberg bekräftar för Nyhetsbyrån Direkt att det är han som står bakom försäljningen av de 750.000 B-aktier som Carnegie har mäklat i speloperatören. Försäljningen föranleddes av stora skatteutbetalningar samt att uppgångarna i spelsektorn föranlett en för stor vikt i den privata portföljen.

Det säger Per Hamberg till Nyhetsbyrån Direkt.

“Orsaken är att jag har oerhört mycket spelaktier som står för en oproportionerlig stor andel av mina tillgångar. Det blir en ensidig portfölj och då har jag valt att sälja lite grand. Jag köper industriaktier och allmänna aktier och sedan ska jag ut med 120 miljoner kronor i skatt”, säger han.

Största andelen av de sålda aktierna tog Robur fonder hand om, enligt Per Hamberg. Handelsbanken Fonder och Carnegie Fonder köpte tillsammans med mindre tagare resterande aktier.

I slutet av maj 2013 sålde Per Hamberg nästan 1 miljon B-aktier i Betsson, samt knappt 1 miljon B-aktier i Net Entertainment, och förband sig samtidigt att inte sälja ytterligare aktier inom tolv månader.

“När jag sålde för ett år sedan stod Betsson i ungefär 150 kronor. Nu står de i 225 kronor, så aktien har gått upp 50 procent med bra utdelning. Genom att den gått upp så pass mycket är min viktning mot spel lika stor som den var då. Net Entertainment har också gått upp 50 procent och likaså Cherry. Jag ser att norska oljefonden resonerar på samma sätt. Har aktierna gått bra så säljer de”, säger Per Hamberg.

Enligt SIS Ägarservice har Per Hamberg knappt 1,7 miljoner A-aktier i Betsson efter försäljningen. Till det äger både hustru och barn aktier i speloperatören.

“Vi har kvar 1,9 miljoner Betsson-aktier i familjen. Vår avsikt är absolut inte att förändra något annat”, säger Per Hamberg och understryker att kvarvarande innehav i Betsson är långsiktigt.

    Print       Email