Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Handelsbanken fortsatt positiv till Betsson

By   /  June 10, 2014  /  No Comments

    Print       Email

I en analys från den 10 juni ser Handelsbanken fortsatt gynnsamma förhållanden för Betsson, och rekommenderar fortsatt köp:

Betsson kan vara en vinnare av omreglering

Bettingbolaget Betsson har under lång tid vuxit snabbare än den europiska spelmarknaden, delvis tack vare förvärv. Bolagets strategi med flera varumärken på samma IT-plattform innebär goda synergier. Samtidigt undviker bolaget riskfyllda övningar med varumärkesbyten, vilket gör det betydligt lättare att förvärva bolag.

Bolaget har framgångsrikt förvärvat flera bolag till betydligt lägre multiplar än den egna värderingen. Handelsbanken ser det som sannolikt att många av marknaderna i Europa kommer att omregleras under de nästkommande 10 åren (vilket ofta innebär slopade spelmonopol, men att licensierade spelbolag får betala en skatt på omkring 20 procent).

Detta skulle innebära många förvärvsmöjligheter, vilket bör gynna Betsson. Handelsbanken bedömer att bolaget kan öka intäkterna med 10 procent organiskt de närmaste åren och utöver detta addera förvärvsdriven intäktstillväxt.

Handelsbanken tror att Hollandsmarknaden (står för cirka 20 procent av Betssons rörelseresultat) kommer att omregleras före slutet av 2015. Denna marknad är fortfarande omogen då spelandet per capita endast uppgår till 25 procent av nivån i Norden, vilket bör innebära en stark tillväxt när marknadsföringsreglerna liberaliseras (som skedde i Danmark).

Betsson har nästan inga skulder och delar regelbundet ut överskottskapital.

“Vi menar att detta kompenserar för en hög regulatorisk risk. Enligt vår mening är Betsson rimligt värderat vid en direktavkastning om 4 procent (för närvarande 5,2 procent), vilket innebär en betydande omvärderingspotential.  Därtill finns potential i det kinesiska samriskbolaget, där vi inte fått några nyheter på länge”, skriver Handelsbanken.

Handelsbanken upprepar rekommendationen köp och aktien ingår i bankens modellportfölj.

 

    Print       Email
  • Published: 7 years ago on June 10, 2014
  • By:
  • Last Modified: June 10, 2014 @ 5:02 pm
  • Filed Under: Analyser
  • Tagged With: