Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Unibet föreslår utdelning av Kambi till aktieägarna

By   /  April 11, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Unibet meddelar inför sin årsstämma att styrelsen föreslår utdelning av Kambi till aktieägarna. Bolaget ska noteras på First North under juni 2014. Att Kambi särnoteras är inte oväntat, utan har varit Unibets ambition i flera år. Det som förhindrat en utdelning tidigare har varit Kambis beroende av Unibet som största kund, samt frånvaro av andra Tier 1-kunder. Efter avtalet med 888 och diverse andra mindre aktörer senaste tiden torde detta beroende ha minskat, men är troligtvis fortfarande betydande. Att Kambi särnoteras kommer att underlätta bolagets möjlighet att kontraktera spelbolag som är konkurrenter till Unibet. Det är inte omöjligt att vissa potentiella kunder har som krav att Kambi särnoteras från Unibet innan en eventuell affär blir möjlig.

Förslaget att dela ut Kambi till Unibets aktieägare är den logiska avslutningen av den separeringsprocess som har pågått under de senaste åren. Under denna tid har Unibet fokuserat på hög kvalité i hantering av kundrelationer medan Kambi har koncentrerat på utveckling av sin marknadsledande sportspelsservice. Även om Kambi har ett utomordentligt erbjudande är deras möjlighet at maximera värdet av denna begränsad så länge Unibet kvarstår som ägare. En delning gör det lättare för Kambi att nå en större marknad,” säger Henrik Tjärnström CEO Unibet.

Kambi innehar B2B-licenser i Malta, Alderney och Spanien och bortsett från Unibet består kunderna av 888, Paf, Napoleon Games, Naga World liksom ett antal kunder på den licensierade spanska marknaden.

Kambis finansiella resultat rapporteras i EUR och för 2013 uppgick de totala intäkterna till 21.2] miljoner EUR och EBITDA till -0.9 miljoner EUR. Under det fjärde kvartalet 2013 uppgick Kambis intäkter till 6,2 miljoner EUR och EBITDA0,3 miljoner EUR. Kristian Nylén har varit Kambis CEO sedan bildandet och var tidigare chef för sportspelsverksamheten och medlem av koncernledningen i Unibet sedan 2003.

En presskonferens med Unibets Styrelseordförande, VD och VD för Kambi kommer att avhållas fredagen den 11 april klockan 10.00. Under fredagen handlades Unibet upp med 1.8% på en annats fallande börs.

Mer information i pressmeddelande

Mer information från Nyhetsbyrån SIX från presskonferensen

Ytterligare information från Nyhetsbyrån Direkt

 

    Print       Email