Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

ABG hyllar Net Entertainment – spår kraftig tillväxt närmsta 10-15 åren

By   /  April 3, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Ingen kan anklaga ABG för att vara kvartalskapitalistiska i sin senaste analys daterad den 2 april. I ett positivt scenario ser banken en årlig tillväxt om 15-20% under de närmaste 15 åren, vilket skulle öka omsättningen med 10-15 gånger om. ABG höjer sin riktkurs till 180 (150) och ser potentiell högre uppsida.

Net Entertainment går från regional till global spelare

Genom Net Entertainments senaste tillväxtinitiativ är bolaget på väg att nå upp till en hög tillväxt (15-20 procent) under de kommande fem åren. Emellertid, ser ABG Sundal Collier ännu längre framåt och fokuserar på bolagets framtida tillväxttriggers, vilka huvudsakligen finns i Asien, USA, inom monopol/WLA:s och ny återreglering i Europa.

Det framgår av en dagsfärsk analys.

Banken fokuserar mest på Asien, en marknad med mycket stor potential som Net Ent har bra position att etablera sig på; dock verkar det som att investerare ännu inte har prisat in detta.

ABG Sundal ser signifikant långsiktig tillväxtpotential; i ett positivt scenario tror banken att Net Ent kan växa med 15-20 % per år under de kommande 15 åren, vilket skulle kunna öka omsättningen 10-15 gånger om. Positiva nyhetsflöden från nya tillväxtområden kan visa sig allaredan i år. ABG Sundal Collier höjer riktkursen till 180 kronor (150) med potential för ytterligare uppsida, eftersom man ser fler bevis för nya tillväxttriggers. Hög tillväxt, nya klienter och nya marknadsetableringar är huvuddrivarna.

Asien är en stor och snabbväxande spelmarknad där banken tror att Net Ent har stora möjligheter att gå in via sin existerande kundbas (flera av kunderna i Europa expanderar in i Asien). ABG tror att nyheter runt detta kan komma under 2014.

Andra möjligheter förutom Asien inkluderar: 1 – Nordamerikas enorma potential i Kanada och USA. Dessa marknader skulle Net Ent kunna äntra under 2014. 2 – Monopol/WSA:s: stora operatörer = stor potential (exempelvis Danske Spil och Norsks Tipping). 3 – nya, stora europeiska återregleringar (exempelvis i Tyskland eller Frankrike).

De nya möjligheterna kan driva 15-20 årlig tillväxt under en kommande tioårsperiod, vilket skulle öka omsättningen med 10-15 gånger om under de närmaste 15 åren. Även om intäkterna fortfarande är långt efter kan positivt nyhetsflöde om detta komma i snar närtid.

”Vi tror att de senaste tillväxtinitiativen tillsammans med marknadstillväxten kan driva 15-20 procentig tillväxt per år under de kommande fem åren. Några av de stora europeiska spelarna finns fortfarande att skriva binda upp, vilket inkluderar bwin.com, Betfair och Betfred i Storbritannien samt Winga i Italien”, skriver ABG Sundal Collier.

    Print       Email