Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Lockande giv i Betsson – DI manar till köp

By   /  March 31, 2014  /  No Comments

    Print       Email

I sin pappersutgåva idag rekommenderar Dagens Industris Anders Hägstrand köp i Betsson. Tidningen ser en uppsida om 30% trots senaste tidens uppgång. Nedan ett utdrag från deras förkortade version på DI.se.

Lockande giv hos Betsson

Internetspelbolaget Betsson värderas till över 10 miljarder kronor på börsen – men uppgången i aktien är inte över. Kursen bör lyfta med uppemot 30 procent.

Efter att Betsson i samband med helårsrapporten offentliggjorde ett nytt lukrativt förvärv har aktien tagit fart och så sent som förra veckan sattes nya kursrekord flera gånger om.

Ett starkt argument för att köpa Betsson trots att aktien handlas på rekordnivåer är att sannolikheten är hög för att bolaget gör fler lukrativa förvärv under de kommande åren.

Vi räknar med att Betssons vinst per aktie ökar med cirka 25 procent till drygt 16 kronor i år, vilket betyder att aktien handlas till p/e-talet 14.

Utvecklingen går mot att Betsson ska värderas i linje med konkurrenten Unibet som nu handlas till nästan 16 gånger vinstprognosen för 2014. Skulle Betssons förväntade vinst för 2014 värderas till p/e 16 ska aktien stiga med 20–25 kronor från nuvarande kurs.

Vi ser två huvudsakliga risker mot Betssonaktien det närmaste året. Den ena är att ett den nya regeringen som tillträder efter höstens val i Sverige tar beslut om att införa lokala regleringar. Den andra risken är att Betssons intäkter från Turkiet minskar ytterligare.

 

    Print       Email