Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Telekomoperatör går in på danska spelmarknaden

By   /  March 9, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Det danska telekombolaget TDC ser stor potential inom onlinespel. Bolaget har köpt en licens för att kunna erbjuda spel i Danmark – en tjänst som kan lanseras redan under innevarande vecka.

Det sade vd Carsten Dilling i en intervju med Berlingske Business.

TDC är den största leverantören av tv, internet och telefoni i Danmark, och det är via dessa kanaler som onlinespel kommer att erbjudas.

“Jag kan inte ge någon siffra på hur stora vi kommer att bli. Men vi gör det här för att bli en spelare man kan räkna med. Det är klart att vi har en fördel att vi kan erbjuda tjänsten till i stort sett samtliga danska hushåll”, kommenterade vd:n.

Färska siffror från dansk spelmyndighet visar att spelmarknaden i landet utvecklas snabbt. Under 2012 spenderade danskarna 2 miljarder danska kronor på nätspel och för att öka till 2,4 miljarder under fjolåret.

“Det intressanta med denna marknad jämfört med vår tv- och telefoni är att spelmarknaden växer med 10-15 procent per år. Det är naturligtvis Danske Spil som är marknadsledande och så finns det några utländska aktörer, men det är faktiskt ganska få spelare, och vi tycker att konkurrensen är för liten”, uppgav han och fortsatte:

“Speciellt när vi befinner oss på en telemarknad som växer på datamängd och antal transaktioner, men där prispressen gör att marknadsvärdet sjunker”.

Eftersom onlinespel inte tillhör kärnverksamheten ska kompetens hämtas externt. Carsten Dilling vill dock i nuläget inte uppge vem som ska vara TDC:s operatör på området.

Betsson och Unibet är några svenska speloperatörer som bedriver verksamhet i Danmark.

    Print       Email
  • Published: 7 years ago on March 9, 2014
  • By:
  • Last Modified: March 7, 2014 @ 2:59 pm
  • Filed Under: Nyheter
  • Tagged With: