Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Nordea plockar ut Net Ent ur modellportföljen

By   /  March 5, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Nordea plockar ut Net Entertainment ur sin modellportfölj efter att aktien avkastat 68 procent sedan banken adderade den i början av juli ifjol. Det framgår av aktiemarknadsnytt för mars.

“SIX Return Index gick upp med 19 procent på samma tid. Förutom den goda avkastningen är förväntningarna högt ställda nu och värderingen är mycket hög. 2014 ser visserligen ut att bli ett nytt starkt år för bolaget när fler kunder driftsätts och befintliga kunder handlar mer”, skriver banken.

Nordea pekar samtidigt på att kostnaderna ökar och att rörelsemarginalen väntas bli oförändrad. P/e-talet är 30 på innevarande års vinstprognos vilket betyder att aktien är känslig för negativa nyheter. Det ser alltså långsiktigt bra ut för Net Entertainment men mycket är inprisat i dagsläget och vi tar hem en bra vinst.

———

Ett P/E tal på 30 för innevarande år skulle innebära en VPA om 5.3 (4.23), en vinstökning om 25%.

    Print       Email