Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Holland tar ett steg närmare ny lagstiftning

By   /  February 18, 2014  /  No Comments

    Print       Email

Holland har tagit ett steg närmare den stundande omregleringen då ett lagförslag framgångsrikt passerade landets finansutskott. Lagförslaget ska nu behandlas i en rådgivande församling, ‘Council of State’.

Lagförslaget ska sedan presenteras för parlamentet och i samband med det offentliggörs även lagförslaget.

Samtidigt har Hollands motsvarighet till Lotteriinspektionen, Kanssepalautoriteit, meddelat att de avser ta krafttag mot olicensierade spelbolag. Myndigheten kommer att fokusera mot de spelbolag som syns mest. Böter för olicensierade spelbolag uppgår till €780 000 eller 10% av omsättningen. Myndigheten har även ingått partnerskap med Facebook och Hyves för att försvåra marknadsföring mot landet. Motsvarande förhandlingar pågår även med banker och annonshus för att ytterligare försvåra spelbolagens verksamhet.

Datum för den nya spelregimen uppges fortfarande vara 1 januari 2015, men Betsson spekulerade  i sin presentation i samband med förvärvet av två holländska sajter att en ny lagstiftning kunde vara på plats först under senare delen av 2015.

Samtliga bevakade bolag på spelaktier.se har exponering mot Holland, där Unibet och Betsson bevisligen har stora intäkter från Holland. Net Entertainment har säkerligen en noterbar exponering mot Holland, och även Mr Green då Holland är en omvittnat bra marknad för casino.

    Print       Email
  • Published: 7 years ago on February 18, 2014
  • By:
  • Last Modified: February 18, 2014 @ 4:36 pm
  • Filed Under: Nyheter
  • Tagged With: