Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Unibet lanserar ny pokerplattform tillsammans med Relax Gaming

By   /  December 5, 2013  /  No Comments

    Print       Email

Unibet meddelande på onsdagen att de bygger en egen pokerplattform tillsammans med Relax Gaming, som fram tills nyligen försåg bolaget med produkten ‘Fast Poker’. Unibet investerar samtidigt €1.25m i Relax Gaming. Unibet och Maria erbjuder idag Microgaming Poker, ett samarbete som alltså upphör i och med detta.

– Vi har kommit fram till att det inte är hållbart för Unibet att vara en del av ett pokernätverk på lång sikt. Framtagandet av den nya produkten har gett oss möjligheten att starta från ett tomt papper och definiera allt vi tror är viktigt för en rolig pokerupplevelse. Vårt mål är att få det roliga tillbaka till poker genom att skapa en klient med ett tydligt fokus på den breda massan pokerspelare. Samtidigt är vi glada över att även i fortsättningen kunna erbjuda Quickfire-spel i vårt kasino tack vare samarbetet med Microgaming, säger Daniel Eskola, chef för spel hos Unibet.

Poker utgör Unibets minsta produktkategori med ett spelöverskott om £2.5, motsvarande 4% av det totala överskottet för Q3, en minskning med 26% sedan Q3 2012. I princip hela spelindustrin har upplevt stadigt minskande pokerintäkter och det är vanligt med byte av leverantörer för att få tillgång till bättre likviditet, däremot är det ovanligt att gå från ett nätverk till egen produkt med endast egen likviditet. Risken är överhängande att de egna sajterna inte kan tillhandahålla tillräckligt antal spelare för att kunna erbjuda attraktiva turneringar samt ett attraktivt erbjudande av kontantspel på olika nivåer, framförallt på udda tider av dygnet.

Eftersom intäkterna i dagsläget är blygsamma, och därmed avgiften till Microgaming, ligger det närmast till hands att spekulera i att motivet är att förhindra läckage av pengar från egna förlorande pokerspelare till andra vinnande spelare hemmahörande på andra sajter i nätverket. I ett eget nätverk snurrar pengar runt mellan Unibets egna spelare. Unibet kommer säkerligen att tappa storspelare som inte hittar den likviditet på högre nivåer som ett större nätverk kan erbjuda.

Huruvida Unibet avser att bjuda in externa operatörer får framtiden utvisa. Oavsett så är det ett ovanligt, oväntat och kaxigt drag från Unibet. Det kommer finnas all anledning att återkomma till hur denna offensiva satsning föll ut för Unibet.

 

 

    Print       Email
  • Published: 8 years ago on December 5, 2013
  • By:
  • Last Modified: December 5, 2013 @ 10:31 am
  • Filed Under: Nyheter, Unibet