Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Nya riktkurser för Unibet efter rapport

By   /  November 25, 2013  /  No Comments

    Print       Email

Efter Unibets mycket starka rapport som släpptes i början av november justerade samtliga analytiker upp sina riktkurser. I skrivande stund handlas Unibet till 308 kronor.
Danske Bank    350 kronor      köp

SEB                      300 kronor      köp

Nordea               330 kronor      köp

HSB                      330 kronor      öka (köp är deras starkast rekommendation)

Handelsbanken skriver vidare i sin analys:

Årlig tillväxt om 20 procent är möjlig för Unibet

Unibet presenterade en stark rapport för det tredje kvartalet. Antalet aktiva kunder ökade med 19 procent jämfört med samma kvartal föregående år och spelöverskottet (insatser minus utbetalningar för spelvinster) ökade med hela 28 procent. Detta medförde att rörelseresultatet blev 9,2 miljoner pund, vilket var 4 procent högre än Handelsbankens prognos och 18 procent över konsensus.

Det fjärde kvartalet, som är det största, har trots flera favoritvinster inletts med 21 procent ökning av spelöverskottet (jämfört med samma period förra året). Givet den starka organiska tillväxten bedömer Handelsbanken att Unibet i nuläget är mindre benäget att genomföra förvärv. Detta minskar risken och gör att vi förväntar en ökad utdelningsandel (75 procent mot policyn om 50 procent), samt en direktavkastning på 4,2 procent.

Bolaget kommenterade att marknadsföringen kommer att minska, men Handelsbanken räknar med att tillväxten kommer att förbli hög eftersom 2014 är fyllt av sportevenemang, bland annat Fotbolls-VM.

Unibet-aktien värderas i linje eller något lägre än konkurrenterna på EV/EBIT, P/E och direktavkastning, men har uppvisat en imponerande tillväxt under de senaste kvartalen.

“I sektorn är Betsson vår favoritaktie (rek. köp), för Unibet upprepar vi rekommendationen öka”, skriver Handelsbanken.

Riktkursen höjs till 330 kronor från tidigare 250 kronor.

 

    Print       Email
  • Published: 8 years ago on November 25, 2013
  • By:
  • Last Modified: November 25, 2013 @ 2:13 pm
  • Filed Under: Analyser, Unibet
  • Tagged With: