Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Placera.nu upprepar köp i Mr Green efter Q3-rapport

By   /  November 12, 2013  /  No Comments

    Print       Email

Placera.nu upprepar köp i en analys daterad 11 november efter bolagets svaga Q3-rapport som togs emot negativt av marknaden. Placera noterar att tillväxten är snabb, men att kostnaderna likaså vilket får resultatet att stampa.

Den snabba kostnadsökningen har gjort att Mr Green trots stadigt ökande spelöverskott de senaste fem kvartalet nästan lika stadigt producerat resultat per aktie på mellan 45 och 55 öre. De senaste fyra kvartalen summerar till 1,99 kronor i vinst per aktie. Det rullande p/e-talet är därmed i och med dagens kurstapp 23,8.

Kvartalsresultaten behöver således ta ett rejält kliv uppåt de kommande kvartalen om bolaget vill motivera dagens börsvärdering.

Placera.nu  avslutar med att aktien, vid kursen 46.30, fortfarande är köpvärd

 

Risken är såklart hög i en aktie som Mr Green. Verksamheten är liten, har kort historik och är utsatt för stor politisk risk eftersom bolaget bara verkar på oreglerade marknader. Aktien har dessutom stigit kraftigt på kort tid. Spelmarknaden på nätet har dock en fortsatt bra underliggande tillväxt och spelbolagen har för närvarande även goda tillväxtmöjligheter i mobila enheter.

Som tillväxtkrydda i en bredare portfölj tycker vi fortfarande att Mr Green har en plats och vi behåller vår köprekommendation.

Läs hela analysen av placera.nu

    Print       Email