Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Nya riktkurser för Betsson efter rapport

By   /  October 25, 2013  /  No Comments

    Print       Email

Efter att Betsson rapporterat sin Q3-rapport har rekommendationer och riktkurser justeras som följer:

SHB fortsätter rekommendera köp, justerar upp riktkursen från 220 till 240. Samtidigt varnar SHB för att Q4 kan komma in svagt för sportboken:

Rapporten för det tredje kvartalet visade enligt Handelsbanken att Betsson är tillbaka på rätt spår. Den organiska tillväxten var 16 procent, exkluderat valuta, och rörelseresultatet slog bankens prognos, som var högst i marknaden inför siffersläppet, med 3 procent. “Som väntat var inte heller regleringen i Turkiet någon stor fråga då den organiska tillväxten inom B2B (business to business) var 16 procent”, skriver Handelsbanken.

Remium forsätter rekommendera köp och höjer riktkursen till 220 från 215 kronor:

“Vi plockade in Betsson i Remium Select för några veckor sedan med förväntningar om att en vinsttillväxt på upp emot 25 procent under 2014 borde få åtminstone någon kurseffekt och att värderingsgapet mot sektorn någon gång ska minska. Det visade sig i Betssons kvartalsrapport att marknadsföringssatsningar och mobilerbjudande gett effekt snabbare än förväntat och bolaget slog därmed våra resultatförbättringar med cirka 15 procent och konsensusestimaten med 10 procent”, skriver mäklarfirman.

Nordea höjer riktkursen för Betsson till 210 kronor från 195 och upprepar behåll.

Betsson stängde på 202.50 kronor på rapportdagen.

    Print       Email