Loading...
You are here:  Home  >  Net Entertainment  >  Current Article

Förväntningar inför Net Entertainments rapport

By   /  October 19, 2013  /  No Comments

    Print       Email

Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av rapportkommentarer från analytiker som följer Net Entertainment. Bolaget, som fått se sin aktiekurs öka med 50% under 2013, meddelade i sin rapport för Q2 att intäkterna för Q3 skulle vara i princip oförändrade mot Q2, vilket var en kommentar som stod ut negativt i rapporten och gav rapporten en viss besk eftersmak.

“Det tredje kvartalet tyngdes av bra väder på bolagets stora marknader. Trots det, och viss motvind från valutaeffekter, förväntar vi oss hyggliga 16 procent i intäktstillväxt, vilket uteslutande är hänförligt lätta jämförelsesiffror”, skrev Nordea Markets i en kommentar.

I blickfånget enligt Nyhetsbyrån Direkt för rapporten:

* kommentar kring lanseringsagendan inom nya avtal.

* starten på och utsikterna för det fjärde kvartalet.

* enligt SME Direkt väntas intäkterna vara oförändrade i det tredje kvartalet, jämfört med årets andra kvartal, men stiga drygt 20 procent mot det tredje kvartalet i fjol. Rörelsemarginalen väntas landa på 26,2 procent (29,5).

* Tre analytiker har rekommendationen köp/öka, två stycken uppger behåll/neutral medan ingen sagt sälj/minska. I SME:s sammanställning ligger riktkursen på i snitt 129 kronor.

Net Entertainments rapport presenteras klockan 07.30 den 24 oktober, följt av telefonkonferens klockan 09.00.

Läs hela artikeln hos Avanza

    Print       Email