Loading...
You are here:  Home  >  Analyser  >  Current Article

Mr Green värt en chansning enligt Placera

By   /  September 2, 2013  /  No Comments

    Print       Email

I en analys daterad 2 september rekommenderar placera köp i nykomlingen Mr Green. Placera imponeras av den kraftiga tillväxten under god lönsamhet och anser att tillväxten motiverar ett köp trots den senaste kursuppgången. Placera rekommenderar för övrigt köp i samtliga spelbolag.

Analytikern hävdar att en vinst per aktie om 3 kronor är möjligt för Mr Green innevarande år, vilket ger ett P/E under 12 för innevarande år. För 2014 kan vinsten bli 3,75, vilket värderar Mr Green till P/E 9. Prognosen för 2013 kan tyckas optimistisk då Mr Green redovisade en VPA på 1 krona för H1 2013 och de tre senaste kvartalen uppvisat en jämn VPA per kvartal på runt 50 öre. Värderingen på Mr Green är snarlik den för Betsson, trots att Mr Green växer mycket snabbare. Till Betssons fördel talar dock stark historik och högre transparens, menar Placera. Sammantaget avslutar Placera med att Mr Green är värt en chansning.

Spelaktier skrev så sent som igår en artikel som jämförde Mr Green mot Betsson och Unibet, och placera drar likartade slutsatser. Läs hela analysen från placera.nu.

Mr Green fortsätter att klättra på börsen och är upp knappt 5% idag och handlas runt 35,80. Vid noteringen handlades Mr Green runt 27,50, vilket medför en uppgång på 30%.

    Print       Email