Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Storbritannien inför spelskatt på 15% för brittiska spelare

By   /  August 19, 2013  /  No Comments

    Print       Email

Av allt att döma kommer Storbritannien att införa en spelskatt på 15% för de intäkter som kommer från brittiska spelkunder. Spelskatten beräknas implementeras den 1 december 2014 och uppskattas dra in £300m till statskassan. Storbritannien har historiskt haft ett mycket liberalt förhållningssätt till spel, men har på senare tid uttryckt missnöje över det faktum att klassiska brittiska aktörer såsom Ladbrokes och William Hill är licensierade i Gibraltar och där betalar 1% i spelskatt, upp till maximala £425,000. Exempelvis är Bet365 och Sky Bet licensierade i UK och betalar 15% av sitt spelöverskott i skatt.

Lagförslaget var väntat.

Unibet och framförallt Net Entertainment har på senare tid flyttat fram sina positioner i Storbritannien. Betsson torde inte påverkas i samma utsträckning.

    Print       Email