Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Unibet storsatsar på den brittiska spelmarknaden

By   /  May 22, 2013  /  No Comments

    Print       Email

I en artikel i Egaming Review framkommer att Unibet kommer investera betydande belopp för att få ett fotfäste på den brittiska spelmarknaden. Detta meddelade Unibet på en pressträff under onsdagen. Unibet kommer att investera £3m under sommaren i kampanjen “Summer of Sport” med exponering inom tennis-, rugby- samt cricketsändningar. Deras ‘share of voice’ kommer att överstiga 30% i Sky Sports sändningar för dessa sporter. Utöver detta lanserar Unibet en sportpersonlighet som ‘brand manager’ inom varje sportkategori, inom tennis Goran Ivanišević.

Inför satsningen har Unibet/Kambi utvecklat produkterna och sajterna för den brittiska marknaden, exempelvis hästspel, cricket och rugby samt utvecklat fractional odds i deras Sportbok.

Samtidigt meddelar Kambi att 888sports.com kommer att gå live redan den 28 maj, cirka en vecka efter att avtalet annonserades. Kombinerat innebär detta att Unibet stärker sin exponering mot den brittiska spelmarknaden. Storbritannien utgör tillsammans med Italien de två största marknaderna i Europa. Storbritannien har ett arv av liberal spellagstiftning men annonserade för ett tag sedan att de kommer att se över lagstiftningen i ljuset av att alla engelska spelbolag numera har sitt säte i Gibraltar. De skattesatser som diskuteras är modesta, och avsikten är att fortfarande ha en liberal syn på privata spelaktörer. Att Unibet väljer att satsa i just Storbritannien förvånar alltså inte, och blir än mer logiskt då bolagets verksamhet huvudsakligen är koncentrerad till London.

    Print       Email