Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

Turkiet åter i fokus för Betsson

By   /  May 13, 2013  /  No Comments

    Print       Email

I fredags framkom det nyheter om att ett nytt lagförslag är i cirkulation i Turkiet för att ytterligare försvåra för utländska spelbolag att erbjuda spel mot Turkiet. Turkiet har sedan 2007 lagar som riktar sig mot utländska spelbolag som erbjuder spel mot Turkiet via internet.

Betsson tillåter själva inte Turkiska kunder men deras största B2B-partner tillåter turkiska spelare och köpte för två år sedan den turkiska databasen från Betsson. Betsson har alltså fortfarande en legal och framförallt ekonomisk exponering mot Turkiet.

Betsson pendlade mellan minus 5-8% på börsen under fredagen.

Betssons VD Magnus Silfverberg uttalade sig till Nyhetsbyrån Direkt där han tonade ned utspelet från Turkiet och konsekvensen för Betsson;

“Det är ett lagförslag, eller en motion, som är lagd av en parlamentariker i Turkiet. Skillnaden mot nuvarande lag är att spelarna kan bli fällda inom det nya förslaget. I övrigt är det egentligen inga skillnader”, säger Magnus Silfverberg.

Det låter som att du vill lugna aktieägarna?

“Absolut. Det är väldigt oklart om det här kommer att påverka oss överhuvudtaget, det kan till och med vara positivt. Det är budskapet i dag”, säger Magnus Silfverberg”.

 

Danske Bank svara snabbt med att revidera ned riktkursen från 170 kr till 135 i kölvattnet av händelserna i Turkiet. Som Calvin Ayre påpekar i sin artikel nedan överväger Turkiet att privatisera IDAA, Turkiets motsvarighet till Svenska Spel, under 2013, och IDDAA blir inte värt mindre av fredagens utspel.

 


Läs mer:

Calvin Ayre
Calvin Ayre om privatisering av IDDAA
Avanza
Turkisk tidning på engelska

 

 

    Print       Email