Loading...
You are here:  Home  >  Betsson  >  Current Article

Betsson förvärvar Automatenvarumärkena – medför kostnadsbesparingar om cirka 50 miljoner

By   /  March 27, 2013  /  No Comments

    Print       Email

Betsson meddelar idag  att man förvärvar sajterna sverigeautomaten.com, norgesautomaten.com samt danmarksautomaten.com från spelbolaget Cherry för 286 mkr. De så kallade automatenvarumärkena har drivits i ett partnerskap mellan Betsson och Cherry där Cherry ansvarat för dess marknadsföring medan Betsson ansvarat för driften av sajterna.

I och med avtalet utgår Cherrys vinstandel från sajterna och således även dess marknadsinvesteringar för sajterna. Eftersom Betsson idag driver sajterna på sin spellicens påverkar affären inte intäkterna för Betsson, däremot minskar kostnaderna i och med den uteblivna vinstandelsutbetalningen till Cherry.

Betsson betalar med 1 063 895 nyemitterade aktier initialt för att reglera den återstående betalningen om 60 mkr 12 månader senare med likvida medel.

För 2012 genererade sajterna 168.2 mkr i spelöverskott och Betsson estimerar kostnadsbesparing till 52.7 mkr (räknat på att Betsson hade tagit Cherrys marknadsföringskostnader under 2012). Affären får effekt från och med Q2 2013.

Betsson betalar alltså 286 mkr för att minska kostnaderna med 52.7 mkr (2012 års nivå), en multipel om 5.4.

    Print       Email