Loading...
You are here:  Home  >  Nyheter  >  Current Article

Sportsbetting står för nästan hälften av spelöverskottet i Spanien

By   /  March 26, 2013  /  No Comments

    Print       Email

Spanien, som reglerade sin spelmarknad i juni 2012, redovisar genom dess spelmyndighet Dirección General de Ordenación del Juego (DGOJ)  återkommande marknadssiffror för spelnäringen i Spanien.

Eftersom det fjärde kvartalet är blott det andra kvartalet under den nya lagstiftningen kan man anta att det fortfarande finns betydande intäkter från dotcomoperatörer som delvis över tiden kommer att förflyttas till den reglerade marknaden.

Sportsbetting står för knappt 50 procent av spelöverskottet och växte nästan 70% från Q3, vilket är en säsongseffekt samt att det tar tid för operatörerna att ‘återstarta’ sin verksamhet under den nya lagstiftningen. Poker utgör den näst största produktkategorin med 28% av spelöverskottet.

Om vi leker med tanken att Kambi genom sina kunder har 5% av marknaden samt att kunderna betalar 10% av spelöverskottet efter skatt  i avgift till Kambi, torde intäkterna för Kambi summeras till drygt 100 000 Euro. Kambis totala intäkter under Q4 2012 uppgick till 500 000  pund och Unibets VD Henrik Tjärnström kommenterade att detta i princip bara var från PAF. Givet detta är det sannolikt att summan ligger en bra bit under 100 000 Euro eftersom denna summa skulle motsvara 20% av spelintäkterna. Bästa gissningen blir runt 0 – 25 000 Euro och att Kambis marknadsandel således skulle vara väldigt låg. Kambis licensavgift är en gissning ska sägas.

Den spanska marknaden kommer att fortsätta växa kraftigt och det är först i början av 2013 som alla kunder var live för Kambi i Spanien. Men starten har varit blygsam och det krävs nog en marknadsandel om minst 10% för att Spanien ska generera några pengar att tala om för Kambi.

 

 

    Print       Email